Ferie eller ´hushcation´ - hvad er det nu, du lige vender hjem fra

Ferie eller ´hushcation´ - hvad er det nu, du lige vender hjem fra

19
aug
2024
Steen Uno
I kølvandet på hybrid- og hjemmearbejde, hvor ansatte har nydt godt af fordele ved fleksibilitet, selvstændighed og besparelser på transport, er nu en ny trend opstået i det stille, 'hush-cations', hvor medarbejdere holder fri uden officielt at bruge feriedage.
19
aug
2024
Steen Uno

 

 

 

 

 
Hush vacation, eller hush-cation eller tys-tys ferie, hemmelig ferie - et nyt amerikansk begreb sniger sig i stilhed ind og breder sig til de øvrige globale, hybride arbejdsmarkeder:

Hybridarbejdende ansatte, som ser deres snit til at liste pc´en ud af hjemmet og med på et gerne kortere ferieafbræk - to-tre dage, en uges tid uden at melde det som officielle feriedage.

En hush-cation er kort sagt, når en medarbejder vælger at nappe et ferieafbræk uden at informere sin arbejdsgiver eller officielt anmode om fri.

I en aktuel undersøgelse erkendte godt en tredjedel af 2.000 amerikanske ansatte, at de har arbejdet remote uden at fortælle deres chefer, at de gjorde det fra et feriested.


Vækker bekymring

Den ny trend taler ikke mindst til arbejdsmarkedets yngre generationer, der nu er blevet vant til, at den slags innovative tiltag blot er med til at øge deres trivsel, motivation og jobtilfredshed.

Pandemien har vænnet dem til at navigere i arbejdsgivernes udstrakte fleksibilitet og vilje til at honorere konstruktive balancer mellem deres medarbejderes arbejdsliv og privatliv.





En ´hush-cation´ er kort fortalt, når en medarbejder vælger at nappe et ferieafbræk
uden at informere sin arbejdsgiver eller officielt anmode om fri.               Foto: iStock

 


Men ansattes idéer om at arbejde fra ´paradis´ kan ikke desto mindre give panderynker hos adskillige arbejdsgivere, der pænt sagt betvivler, om feriemiljøet nu også tilbyder de rette rammer til at stimulere jobeffektivitet og produktivitet.

Desuden kan arbejde uden for det sædvanlige miljø udsætte firmaets følsomme data for risiko, især hvis medarbejderen ikke tager passende forholdsregler, hvad angår offentlige wifi-netværk og cybersikkerhed.


Fake-cation

Hush-trippere varetager og udfører deres normale arbejdsopgaver, deltager i Zoom-møder, men undlader behændigt at nævne, hvor de befinder sig. De arbejder fra hotelværelser, kaffebarer eller endda fra et lokalt co-working space.

"Det er måske ikke helt fair over for arbejdsgiveren, men er der blot tale om et par dages break, hvor arbejdsindsatsen opretholdes, er det vel bedre end at melde sig falsk syg i samme tidsrum," polemiserer en hush-cation blogger. 





Måske er den allerbedste løsning og win-win at sikre dig grønt lys fra din chef, fordi
hun ved, at du under alle omstændigheder vil passe dit arbejde til alles tilfredshed. 

 


"Hvis man som hybridarbejdende ansat vælger at arbejde et par dage fre et naturskønt sted, tror jeg afgjort, at sådan et hush-trip bidrager til at øge medarbejderens produktivitet, mentale velvære og tilfredshed med arbejdspladsen."

Hush vacation, hush-cation eller fake-cation - måske er den allerbedste løsning og win-win alligevel at sikre dig grønt lys fra din chef, fordi denne godt ved, at du under alle omstændigheder vil passe dit arbejde til alles tilfredshed.  ●
 

 

 

Læs mere her:
Foxnews.com: Remote workers slip off for travel getaways without telling the boss

Forbes.com: What’s a hush trip - and can it get you in trouble with  your boss
Forbes.com: 4 reasons the ‘Hush-cation’ phenomenon is growing
Yahoo.com/Huffpost.com: What is a 'hush trip'?

 

 



 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo