To arbejdsdage derhjemme gør dig ligeså effektiv og værdifuld

To arbejdsdage derhjemme gør dig ligeså effektiv og værdifuld

06
sep
2024
Steen Uno
Kontorfolk, der arbejder hjemme to dage om ugen, er ligeså effektive, produktive og har ligeså store muligheder for forfremmelse m.v. som deres kolleger, der arbejder på kontoret alle dage, cementerer hidtil største undersøgelse.
06
sep
2024
Steen Uno


 

 

 

 
En ny undersøgelse af over 1.600 ansatte hos et af verdens største online-rejsebureauer Trip.com viser, at medarbejdere med to hjemmearbejdsdage om ugen er præcis ligeså produktive og ligeså aktuelle for forfremmelser som de kolleger, som arbejder hele deres tid på kontoret.

Undersøgelsen er den hidtil mest omfattende af sin art og blev publiceret i juni i det velanskrevne videnskabs-ugeskrift Nature af Nicolas Bloom, professor i økonomi ved Stanford School of Humanities and Sciences.

"Resultaterne taler deres eget tydelige sprog: Hybridarbejde er win-win-win for medarbejdernes produktivitet, ydeevne samt fastholdelse af jobbet," fastslår den amerikanske workflow-ekspert. 

"Vores nye undersøgelse leverer stærke beviser for, hvorfor 80% af amerikanske virksomheder i dag tilbyder former for fjernarbejde, og hvorfor de resterende 20%, der ikke gør, med højest sandsynligt betaler en pris."


Store besparelser

Fire år efter, at Covid 19-pandemien ændrede de globale arbejdsmønstre, praktiserer ca. 100 mio. medarbejdere verden over, anslået af Bloom, i dag et mix af ugentlige arbejdsdage hjemme i privaten henholdsvis på kontoret.

Adskillige af dagens hybridarbejdende kontorfolk er advokater, revisorer, marketingfolk, softwareingeniører samt andre med en universitetsgrad eller højere.


  



Den ny undersøgelse cementerer, at ansatte med to hjemmearbejdsdage om ugen
er præcis ligeså produktive og ligeså aktuelle for forfremmelser som deres kolleger,
der arbejder hele deres tid på det fysiske kontor.
                                         Fotos: iStock



"Undersøgelsen dokumenterer desuden, at fratrædelserne hos Trip.com faldt med hele 33% blandt de medarbejdere, der skiftede fra at arbejde på fuld tid på kontoret til en hybrid tidsplan," tilføjer Nicolas Bloom.

Kvinder, ikke-ledere og ansatte med lange pendlerture var de mindst tilbøjelige til at sige deres job op, når deres ture til kontoret blev reduceret til tre dage om ugen. Trip.com vurderer, at reduceret personale-udskiftning har sparet firmaet for millioner af dollars. 


Skepsis blev vendt

Eksempelvis påvirkede de ansattes hjemmearbejdsdage på ingen måde de karakterer, som de fik for deres præstationer, deres forfremmelses-frekvenser endsige mængden af ​​kodelinjer, som programmører producerede.

Uanset aktuelle metrik scorede Trip.coms hybrid- og hjemmearbejdende testpersoner akkurat ligeså godt som kolleger, der arbejdede fulltime på virksomhedens fysiske kontorer.

 



Uanset metrik scorede Trip.coms hjemmearbejdende testpersoner ligeså godt som
deres kolleger, der arbejdede fulltime på virksomhedens fysiske kontorer.

 

 

Før testforløbet anså mange ledere, at hjemmearbejde ville have negativ indvirkning på produktiviteten som følge af distraktioner fra personlige gøremål i hjemmet - tøjvask etc. eller generelt manglende arbejdsdisciplin.

Men ved undersøgelsens afslutning reviderede hele 395 ledere deres reaktioner fra negative opfattelser af produktivitet til anderledes positive synspunkter.

Disse omslag stemmer ganske overens med øvrige resultater fra studiet, der cementerer, at ansatte faktisk bevarer deres produktivitets-niveauer, når de arbejder hjemmefra.


Win-win

De positive og konstruktive resultater af testforløbet fik efterfølgende Trip.com til at forlænge deres forsøgsperiode med hybrid workflow og hjemmearbejdsdage.

Først som sidst vil de reducerede fratrædelses-procenter hjælpe firmaet med at nedbringe deres udgifter til rekruttering, introduktion samt uddannelse af nye medarbejdere.


  



Hvis de ansattes to-tre ugentlige hjemmearbejdsdage styres hensigtsmæssigt, kan
firmaet godt opretholde sit niveau af mentoring, kulturopbygning og innovation.

 


"Over for skeptiske virksomhedsledere understreger vores undersøgelse, at deres bekymringer for, at hybridarbejde gør mere skade end gavn, er ganske overdrevne," konkluderer Nicolas Bloom.

"Hvis to-tre ugentlige hjemmearbejdsdage styres hensigtsmæssigt, kan firmaet godt opretholde sit niveau af mentoring, kulturopbygning og innovation. Fra et økonomisk-politisk synspunkt skaber hybridarbejde stort set kun win-win."  ●
 

 

Læs mere her:
Stanford.edu: Study finds hybrid work benefits companies and employees
Sciencedaily.com: Hybrid work is a 'win-win-win' for companies & workers
Fastcompany.com: New study finds that hybrid work boosts morale—and profits
Nature.com: Hybrid working from home improves retention without damaging performance

 

 

 

 

 

 



Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo